het huis

Een plek waar veel mag en niks moet

Een plek waar veel mag en niks moet

De Opwelling is een plek waar je ideeën krijgt, bronnen aanboort, de diepte kunt ingaan en tegelijk helemaal bijtankt en energie krijgt. Het is een Landhaus uit 1830 in het dorp Roggenstede in Ostfriesland, Noord-Duitsland, 5 km van de Waddenzee vandaan. Het heeft comfortabele voorzieningen, zoals cv, gratis wifi, wasmachine en droger. In elke slaapkamer is een wastafel. Er zijn ook enige fietsen beschikbaar. De sfeer in De Opwelling is zowel persoonlijk als authentiek en de vele schilderijen dragen eraan bij.

 

In de tuin vind je een ruim terras met waterput, een sportveldje, een trampoline, een vuurplaats, een schaakveld, een schommel, een glijbaan en een zandbak. Er zijn diverse soorten bessenstruiken. Eigengemaakte huisjam is dan ook zeker te vinden in De Opwelling.  

 

De Opwelling heeft zeven slaapkamers met in totaal zestien slaapplekken. Daarnaast zijn er ledikantjes aanwezig voor de kleinsten. Wie maar een beetje inventief is, ziet ook kans om nog een paar extra slaapplekken te maken.

 

Zin om De Opwelling eens in het echt te bekijken en er de sfeer te proeven? Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden! contact@deopwelling.nl

Speelkwartier

Speelkwartier

Het Speelkwartier maakte ooit deel uit van de stal. Het is nu een vertrek waar kinderen graag spelen. Heel speciaal is het gedeelte dat dienst doet als toneelruimte, met heuse rode toneelgordijnen.

Atelier

Atelier

Het Atelier dat tot het vroegere voorhuis behoort bestaat uit twee delen die destijds de woonkamer en slaapkamer vormden. De huidige naam verwoordt precies wat de functie ervan is.

Zitkamer

Zitkamer

De zitkamer was oorspronkelijk een stal met een stenen trog voor de varkens. Achter de hoge staldeuren was er voldoende ruimte voor een grote boerenkar. Nu is het een gerieflijke zitkamer met uitzicht op de Lutherse kerk uit de 12e eeuw.

Eetkamer

Eetkamer

De eetkamer behoorde oorspronkelijk tot de stal. De vorige eigenaar had er zijn werkplaats. Het is nu een stemmige koele kamer waar een groot gezelschap royaal kan tafelen.

Bibliotheek

Bibliotheek

De Bibliotheek biedt plaats aan een scala van boeken, zoals jeugdliteratuur, detectives, romans, stripboeken. Je kunt er ook tv kijken, met Nederlandse zenders.

Keukens

Keukens

Er is een woonkeuken in het vroegere voorhuis en er is een moderne keuken aan de zuidkant van De Opwelling.

De Klaproos

De Klaproos

In het voorhuis aan de hal grenst de Klaproos, een mooie kamer met uitzicht op het terras.

Badkamers

Badkamers

Naast de Klaproos vind je een toilet en een badkamer met ligbad.

Aan de hal van het achterhuis grenzen een toilet en een ruime douche. Op de eerste verdieping is een toilet en een nieuwe badkamer, voorzien van douche én badkuip.

De Molen

De Molen

Op de 1e verdieping vind je in het voorhuis de Molen, een slaapkamer met drie gerieflijke 1-persoonsbedden.

De Vuurtoren

De Vuurtoren

Ook de Vuurtoren is een gerieflijke slaapkamer. Hier staat een 2-persoonsbed en er is eventueel een ledikantje.

De Heide

De Heide

Een vrolijke kamer met twee 1-persoonsbedden. Natuurlijk is ook De Heide net als alle slaapkamers voorzien van een wastafel.

Avondrood

Avondrood

Deze prettige kamer ligt naast De Heide, aan de zuidkant van het huis. Er staat een 2-persoonsbed.

De Wadden

De Wadden

De Wadden is een zeer ruime kamer met daarbij een in stijl ingerichte nis: mooie schelpen en zee-souvenirs liggen uitgestald met een schildering van duinen op de achtergrond.

Op de kamer staat een groot tweepersoonsbed.

Tuin

Tuin

De tuin biedt meerdere plekken om heerlijk te bivakkeren, óf samen met anderen of alleen in alle rust.

Er is een grote trampoline, een vuurplaats, een terras, een bankje tegen het huis, een speelveld, een grote eettafel en kleine zithoekjes.

Scheune

De Scheune ('Oll Schuur')bestaat uit twee gedeelten, namelijk de Werkplaats en de grote Scheune. De grote Scheune wordt ook wel als Atelier (bij arrangementen met meerdere deelnemers) en Expositieruimte gebruikt.

Naast de Scheune bevindt zich de Garage.

page loading